Ki-Sal Toukokuun blogikirjoitus kesäherkkujen kierrätys. Salaattirasia

Så här återvinner du förpackningar från sommarens delikatesser på rätt sätt.

Grillen värms upp, solen skiner och det glada snacket fyller trädgården – sommaren är här!

Vad kan vara bättre än att samlas med familj och vänner för att njuta av det bästa av sommaren? Att tillaga och njuta av sommarens delikatesser, särskilt grillmat, ger mycket glädje, men det är också viktigt att komma ihåg att vara miljövänlig. Grillning genererar en hel del avfall, särskilt från olika typer av förpackningar, men med lite ansträngning är det lätt att återvinna.

I det här blogginlägget tar vi en titt på några Ki-Sal-produkter som är perfekta för sommarens godsaker och ger dig några återvinningstips. Så fortsätt läsa och ta med dem hem!

Kartongförpackning  – SAPAP14012

En PE-belagd kartong som är lämplig för en mängd olika torra, fuktiga eller feta livsmedel. Utmärkt särskilt för sallader. Lådan finns med ett genomskinligt lock av RPET-plast.

Så här återvinner du:

Torka rent vid behov eller skölj försiktigt med kallt vatten. Platta till burken och lägg den torr i en återvinningsbehållare av kartong.

Lock: Torka rent vid behov eller skölj försiktigt med kallt vatten. När det är torrt, placera det i en plastbehållare.

Om det krävs mycket varmvatten för att rengöra lådan är det bättre att lägga den i blandat avfall.

Grillpåse – BPKA

Praktisk grillpåse med handtag, fönster och minigripförslutare. Idealisk för hela kycklingar. Material: PET och CPP.

Så här återvinner du:

Skölj försiktigt med vatten och placera torrt i plastbehållaren. Smutsiga broilers är svåra att rengöra, så de bör ofta läggas i blandat avfall.

Köttpapper LP5078

PE-plastbelagt köttpapper är lämpligt för förpackning av feta livsmedel. Till exempel för kött eller fisk. Köttpapperet finns i både ark och rullar.

Så här återvinner du:

Skölj försiktigt med vatten eller torka rent och lägg torrt i kartongbehållaren. Smutsigt, vått papper ska slängas i blandavfallet.

Köttpapper finns även med HD-beläggning, vilket gör att plasten kan rivas loss från papperet. Om du kan få plasten ren med lite ansträngning, sortera den i plastinsamlingen och pappersdelen i kartonginsamlingen.

Salladsform med gångjärnslock LAR500-O

En genomskinlig saranplast av PET-plast, perfekt för sallader, desserter eller till och med skagen.

Så här återvinner du:

Skölj försiktigt med kallt vatten och sortera torrt i en plastavfallskärl. Om den smutsiga lådan är svår att rengöra ska den slängas i blandavfallet.

Bra att komma ihåg!

  • Återvinningsbara förpackningar måste vara tillräckligt tomma och rena för att kunna återvinnas. Det räcker med en lätt sköljning med kallt vatten eller en avtorkning med papper. Fläckar är inget problem!
  • En förpackning är tillräckligt ren för att kunna återvinnas om den kan förvaras inomhus i några dagar utan att lukta. Om det går åt mycket vatten för rengöring är det mer miljövänligt att lägga förpackningen i blandavfallet.
  • Lägg inte plastförpackningar inuti varandra om du inte är säker på att det är samma typ av plast. I återvinningsprocessen identifieras plastsorterna med en läsare och separeras, men läsaren kan bara läsa den yttersta förpackningen.

Similar Posts