Ki-Sal Toukokuun blogikirjoitus kesäherkkujen kierrätys. Salaattirasia

Näin kierrätät kesäherkkujen pakkaukset oikein

Grilli kuumenee, aurinko paistaa ja iloinen puheensorina täyttää pihan – kesä on täällä!

Mikäs sen parempaa, kuin kokoontua yhdessä perheen ja ystävien kesken nauttimaan kesän parhaista hetkistä. Kesäisten herkkujen, erityisesti grilliruokien, valmistelu ja nauttiminen tuovat paljon iloa, mutta samalla on tärkeää muistaa ympäristöystävällisyys. Grillauksen yhteydessä syntyy paljon jätettä, varsinkin erilaisista pakkauksista, mutta pienellä vaivalla niiden kierrättäminen onnistuu helposti.

Tässä blogitekstissä tutustumme muutamaan Ki-Salin tuotteeseen, jotka sopivat kesän herkkuhetkiin, ja annamme kierrätysvinkkejä. Jatka siis lukemista ja ota vinkit talteen!

Kartonkirasia – SAPAP14012

Kartonkinen PE-pinnoitettu rasia sopii erilaisille kuiville, kosteille tai rasvaisille ruuille. Erinomainen erityisesti salaateille. Rasiaan saatavilla RPET-muovista valmistettu kirkas kansi.

Näin kierrätät:

Rasia: Pyyhkäise tarvittaessa puhtaaksi tai huuhtaise kevyesti kylmällä vedellä. Litistä rasia ja laita kuivana kartonginkeräykseen.

Kansi: Pyyhkäise tarvittaessa puhtaaksi tai huuhtaise kevyesti kylmällä vedellä. Laita kuivana muovinkeräykseen.

Jos rasian putsaaminen vaatii paljon lämmintä vettä, on se parempi laittaa sekajätteeseen.

Grillipussi – BPKA

Kätevä grillipussi kahvalla, jossa ikkuna ja minigrip-sulkija. Sopii erinomaisesti kokonaiselle broilerille. Materiaali: PET ja CPP.

Näin kierrätät:

Huuhtaise kevyesti vedellä ja laita kuivana muovinkeräykseen. Rasvainen broileri on haastava putsattava, joten usein se kuuluu laittaa sekajätteeseen.

Lihapaperi LP5078

PE-muovilla pinnoitettu lihapaperi soveltuu rasvaisten elintarvikkeiden pakkaamiseen. Esimerkiksi lihalle tai kalalle. Lihapaperi saatavana sekä arkkina että rullana.

Näin kierrätät:

Huuhtaise kevyesti vedellä tai pyyhkäise puhtaaksi ja laita kuivana kartonginkeräykseen. Likainen, märkä paperi kuuluu sekajätteeseen.

Lihapapereita saatavilla myös HD-pinnoitteella, jolloin muovin saa repäistyä irti paperista. Jos muovin saa pienellä vaivalla puhtaaksi lajitellaan se muovinkeräykseen ja paperiosuus kartonginkeräykseen.

Kirkas saranakansirasia LAR500-O

PET-muovista valmistettu kirkas saranakansirasia sopii erinomaisesti mm. salaateille, jälkiruuille tai vaikkapa skagenille.

Näin kierrätät:

Huuhtaise kevyesti kylmällä vedellä ja lajittele kuivana muovinkeräysastiaan. Vaikeasti puhdistettava likainen rasia kuuluu sekajätteeseen.

Hyvä muistaa!

  • Kierrätettävien pakkausten tulee olla tyhjiä ja tarpeeksi puhtaita. Kevyt huuhtelu kylmällä vedellä tai pyyhkäisy paperilla riittää. Tahrat eivät haittaa!
  • Pakkaus on tarpeeksi puhdas kierrätykseen, jos sen voi pitää muutaman päivän sisätiloissa ilman hajuhaittoja. Jos puhdistamiseen tarvitaan paljon vettä, on ympäristöystävällisempää laittaa pakkaus sekajätteeseen.
  • Älä laita muovipakkauksia sisäkkäin, ellet ole varma, että ne ovat samaa muovilaatua. Kierrätysprosessissa muovilaadut tunnistetaan lukulaitteella ja erotellaan toisistaan, mutta laite pystyy lukemaan vain uloimman pakkauksen.

Samankaltaiset artikkelit