Jokainen pakkaus on kierrättämisen arvoinen

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on aloittanut tärkeän kampanjan muistuttaakseen pakkausten kierrättämisen tärkeydestä. Myös Ki-Sal Oy on osa vastuullista pakkausten kierrätysjärjestelmää. Kuulumme tuottajavastuun piiriin, mikä tarkoittaa, että huolehdimme pakkauksista myös niiden elinkaaren loppupäässä järjestämällä pakkausten keräyksen ja kierrätyksen.

Kierrättäminen on yksi helpoimmista tavoista torjua ilmastonmuutosta. Kun kierrätämme, vähennämme tarvetta uusien raaka-aineiden keräämiseen, kuljettamiseen ja käsittelyyn, mikä puolestaan säästää energiaa. Lisäksi kierrättäminen säästää myös rahaa. Sekajätteen tyhjentäminen on kalliimpaa kuin muiden jätteiden, joten lajittelemalla säästämme sekä ympäristöä että kukkaroamme.

Kaikkien pakkausmateriaalin kierrättäminen on tärkeää, koska niistä voidaan valmistaa uusien pakkausten ja muiden tuotteiden raaka-ainetta. Myös käytetyistä muovipakkauksista voidaan valmistaa uusia muovituotteita. Älä siis heitä muovipakkausta sekajätteeseen, vaan lajittele se muovinkeräysastiaan. Uusiomuovista valmistettujen tuotteiden hiilijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin neitseellisestä raaka-aineesta valmistettujen tuotteiden. Muovin kierrättäminen vaatii vain noin 15 prosenttia siitä energiasta, mitä tarvittaisiin kokonaan uuden muovin valmistamiseen.

Kartonkia voidaan myös kierrättää tehokkaasti. Kartonkia voidaan kierrättää jopa seitsemän kertaa, säilyttäen kuitujen laatu ja vahvuus. Kierrätyskartongin käyttö on energiatehokasta ja aiheuttaa vähemmän päästöjä kuin uuden kartongin valmistus neitseellisestä kuidusta. Samalla säästyy myös puuta, joka on kartongin tärkein raaka-aine.

Myös metallin kierrättäminen säästää valtavasti energiaa. Esimerkiksi einesruokapakkauksen, joka on valmistettu kierrätetystä metallista, energiankulutus on jopa 90 % pienempi kuin sellaisen pakkauksen, joka on tehty neitseellisestä raaka-aineesta. Muistetaan lajitella metallijäte oikein ja autetaan näin säästämään arvokkaita resursseja ja vähentämään energiankulutusta.

Tee vuosisadan pakkaustarinasta totta – lajittele ja kierrätä käytetyt pakkaukset. Lue aiheesta lisää: vuosisadanpakkaustarina.fi

Samankaltaiset artikkelit